Бебиситер Холандија

Au Pair Netherlands

Бебиситер Холандија живеат и работат во семејство. Како член на едно холандско семејство ќе имате привилегија да бидете дел од нивното секојдневие, да научите нешто повеќе за културата, обичаите и јазикот. Треба да сте на возраст од 18-31 годинa и треба да имате напредни познавања од Англискиот јазик. Оваа програма е сосема поразлична од Студентска работа во Германија или WORK AND TRAVEL USA.

Месечен надомест

Бебиситерите добиваат месечен надомест од  EUR 350. Храната и сместувањето Ви ги обезбедува семејството и ќе имате своја соба.

Обврски
Бебиситерот пред се треба да ужива во работата со деца, бидејќи главна обврска е грижата околу децата. Тука се подразбира подготвување на појадок/ ручек за децата, помош да се облечат/соблечат, да се носат и земаат од училиште, организирање на активности за децата итн. Дел од Вашите обрски се и лесните домашни работи како што се усисување,  бришење на прашина, пеглање итн. Во секој случај, секој бебиситер во Холандија има доволно време за средби со останатите бебиситери, посетување на курс по јазик итн.

Работно време
*Бебиситерот треба да остане во семејство најмалку 6 најмногу 12 месеци.
* Работното време е 30 часа неделно и максимум три вечери бебиситинг (доколку родителите излегуваат )
* Секој бебиситер има најмалку еден цел ден слободен и најмалку еден цел викенд месечно. Најчесто е секој викенд слободен, но тоа не е гаранција. За оние бебиситери кои ќе престојуваат 12 месеци кај семејството имаат право на 14 дена платен одмор годишно.

Решавање на евентуални проблеми
Во случај на проблем, наш совет е да се обидете истиот да го решите со семејството. Културните разлики или различниот начин на живот понекогаш може да водат кон недоразбирања. Комуникацијата е секогаш клуч за сите проблеми, па ве советуваме и вие така да постапите. Доколку проблемот е нерешлив, нашата агенција и агенцијата вво Холандија ви се на располагање. Имајте на ум дека имате право да смените до три семејства.

Постапка за аплицирање за бебиситер во Холандија

Чекор 1: Како да почнам?
Пишете мејл и наведете ги сите информации за вас, ваши желби и очекувања. Апликацијата содржи голем број на прашања за Вас, па со давање на потполни одговори, Вие ќе можете да ни помогнете при изборот на соодветно семејство.

Чекор 2: Интервју
По комлетирањето на апликацијата и нејзиното процесирање, ние ве контактираме и интервјуираме. На овој начин ќе добиеме комплетна слика за вас и ќе ни биде од голема помош при пронаоѓање на вистинско семејство за вас.

Чекор 3: Избор на семејство за вас
Постапката за избор на семејство може да трае од една недела па до два месеци. Откако ќе пронајдеме соодветно семејство за вас, ви ја испраќаме нивната апликација и доколку ви се допаднат, ќе ги замолиме да ве контактираат телефонски. Доколку сметате дека тие се вистинското семејство за вас и вие за нив, отпочнуваме со процедурата за издавање на документи за виза.

Чекор 4: Виза
Ние Ви ги даваме сите потребни документи за добивање на виза. Постапката за виза може да трае и два месеци, затоа треба да се отпочне со постапката за Холандија најмалку три месеци пред заминување.

Чекор 5: Патување
Нашата агенција ќе биде одговорна за организирање на патувањето. Вие сте самите одговорни за трошоците за авиобилет (ако имате среќа семејството може да учествува во истите).

Повелете секој работен ден, кај нас во Агенција Контекст која се наоѓа … Google  знае се, со претходно закажан термин или за сите детали може на Инстаграм и Фејсбук. 

МОЖНОСТ ДА НЕ ОЦЕНИТЕ, СТИСНЕТЕ 5 ЗВЕЗДИ


СО ПОЧИТ, КОНТЕКСТ

MITROPOLIT TEODOSIJ GOLOGANOV 26
1000 SKOPJE, MACEDONIA
00389 23 223 579