usa

Аплицирањето за Work and Travel USA програмата е во тек

Повеќе...

Slika-WAT-naslovna

Аплицарењето за USA Work & Travel 2018 програмата е веќе започнато! Најатрактивните понуди веќе пристигнаа. Контекст ти овозможува уште едно незаборавно лето, затоа резервирај ја својата работна позиција. Аплицирај до 31.12.2017 за да добиеш супер работна понуда на интересна локација. Тимот на Контекст те очекува!

Повеќе...

medicinski-personal-germanijaПосредување при вработување на медицински персонал во Германија:  Во соработка со компанија за посредување при вработување на медицински персонал од Германија

Повеќе: Медицински персонал за Германија

usa

 WORK & TRAVEL програмата  е културна размена која има за цел да им овозможи на студентите преку лето да работат и престојуваат во Америка (најмногу 4 месеци) и на тој начин се запознаат со американскиот начин на живот и работа, обичаите и културата.  Главна придобивка од оваа програма е усовршување на Англискиот јазик, стекнувањето на работно искуство и разбирање на американската култура.

Повеќе: Work and Travel Program USA 2018

dolgorocno-vrabot-germn Од 01.01.2016 до 31.12.2020 лицата од Македонија и останатите држави од Западен Балкан во Германија може да добијат дозвола за престој за сите професии, обуки и помошнички дејности, како за кфалификувани работни места, така и за некфалификувани.

Повеќе: Програма за долгорочно вработување во Германија

studentenJOBsСезонска работа за студенти во Германија
Студенти на возраст од 18 - 35 години кои се редовни студенти и имаат познавање од Германскиот јазик.

Повеќе: Сезонска работа во Германија

© 2014 Kontext. Сите права се задржани.

Дизајнирано од Cube Systems .