Mission Point resort Mackinac Island Michigan

  • Печати

mackinac-michigan

На фантастичниот Mackinac Island ,Michigan , во прекрасно опкружување лежи неверојатниот Mission Point resort - дом на околу 300 вработени од ширум светот. Резортот располага со 4 ресторани и  голем број на гостински соби коишто Mission Point Resort го прават фантастично место за поминување на летото. Погледнете ги фантастичните убавини на резортот на следниов линк : http://www.missionpoint.com  Освен работното секојдневие, овој работодавач организира друштвени настани и собири за вработените.

  • Сместувањето чини 110 $ неделно, со вклучени 3 оброци дневно и Интернет. Студентите ќе бидат најмени за следните позиции:

Dining Room Attendant (DRA)

$4.25+tips ($8.90)/hour

Banquets

$4.25+tips ($8.90)/hour

Laundry

$9.25 / hour

Public Areas-Housekeeper

$9.25 / hour

Boxwood Clerk

$9.00 /hour

Dishwasher

$9.25 /hour

Host

$8.90 /hour

Housekeeper

$9.00 /hour

Bellstand/Dockporter

$9.00+tips/hour

Houseman

$9.25 /hour

Cafeteria

$9.00 /hour

Mackinac Island се наоѓа на езерото Huron во сојузната држава Michigan и важи за голема туристичка атракција на големите езера. Поголемиот дел од островот бил подложен на историска презервација и реставрација и денес е национално историско обележје на Америка. Островот располага со голем број на хотели, продавници и ресторани и е познат по големиот број на културни настани на коишто е домаќин. Интересен факт за Mackinac Island е што моторните возила на него се забранети и движењето се одвива со велосипеди и кочии со коњи. Токму на Mackinac Island е снимен филмот "Somewhere in time" (1980).  За убавините на островот, погледнете повеќе информации на:

http://www.mackinacisland.org/                                          http://www.mackinac.com/