Work and Travel USA

Work and Travel USA

Во КОНТЕКСТ на програмата која нуди можност  на студенти да живеат и да работат во САД за време на нивниот летен одмор. Студентите од прва рака ќе доживеат и ќе бидат изложени на културата и начинот на живот во САД. Едно е да посетите некое место, да ги видите главните атракции и да си одите дома. Тоа е она што го прават туристите. Разбирањето на културата и нејзините традиции сепак трае повеќе од брза посета. Потребно е време за навистина да се запознае некое место и неговите луѓе.

Сигурно гледате американски филмови и слушате американска музика. Носите американски брендови за облека, и користите техника развиена од американски компании. Се восхитувате на луѓето што веќе биле таму и на нивните слики на facebook и instagram. И мислите дека знаете сè што треба да знаете за Америка.  Бидете сигурни, единствениот начин на кој вистински може да ја запознаете огромната ветена земја, е всушност да живеете и работите одредено време таму. Американската реалност и начин на живот ќе ви биде многу поблизок, за време на вашиот летен распуст. Затоа Work and Travel USA е вистинска програма за тебе!

WORK & TRAVEL USA е програма за културна размена која има за цел да им овозможи на студентите преку лето да работат и престојуваат во Америка и на тој начин се запознаат со американскиот начин на живот и  работа,  обичаите и културата. Главна  придобивка  од  оваа програма е усовршување на англискиот јазик, стекнувањето на работно искуство и разбирање на американската култура.

Програмата ќе ви го збогати CV-то, ќе ви го подобри англискиот јазик, ќе ви ги зголеми пријателствата од цел свет и ќе ве збогати со посета на нови места и доживување на нови авантури.

 

Bavarian-Inn-Lodge
Borgata Hotel Casino
Beaver Creek
Charlie's Steak Ribs & Ale, Branson
Vail Resorts Hospitality
Block Island
Estes Park-Colorado
Harbor-Springs
Lakeside
Twisting
Ice Cream
Summer Work & Travel
Cedar Point Amusement Park - Sandusky, OH
The Island Club
WORK & TRAVEL USA Coffee
Restaurant
Coffee shop
Rent a moped
Toy Store
Resorts
Block Island
Gateway-26
resort & Golf club
Hotel
Orange beach
Restaurant
Amusement park
Hunters Motel
Motel
Mackinac