Pheasant Park, Sister Bay -Wi

Sister Bay, WI е дел од DOOR COUNTY – туристичка област во сојузната држава Висконсин и се состои од многу мали градови. Областа е полустов опкружен со вода познат по својата прекрасна природа и голем број на активности коишто ги нуди. Голем број на туристи го посетуваат овој регион секоја година а студентите кои работеле таму го сакаат пријателстко настроеното население, можностите за дополнителни саати и ниските цени на сместувањето. Во околината постои и организација која е одговорна да им помага на студентите со секојдневието во нивниот престој во Door County.

Pheasanat Park resort на студентите им нуди плата од $9 на час со бонус од $0.5 за секој одработен час во сезоната за Housekeeper позиција, со обезбедено сместување за $300 месечно.

Повеќе информации за работодавачот и локацијата погледнете овде:
www.sisterbaytourism.com
www.doorcounty.com
www.pheasantparkresort.com
http://www.dcbridges.org/