Atlantic Inn – Block Island, RI

Block Island

The Atlantic Inn е еден од најубавите хотели на островот Block Island,RI.  Хотелот за првпат ги отвора своите врати во 1879 година препознатлив по антички уредените соби без телевизор и радио. На гостите им нудат уникатно и вистинско бегство од модерниот свет. Со прекрасен поглед кон океанот и неверојатно убава околина, овој хотел е еден од омилените на Block Island, остров што  претставува скапоцен камен на природната и тивка убавина, голема туристичка атракција на источниот брег и дом на илјадници туристи секое лето, изобилувајќи со мир и бегство од секојдневието.

The Atlantic Inn е еден од омилените работодавачи за нашите студенти, а годинава за своите вработени нуди сместување од 125 $ неделно, со вклучени 2 оброка дневно. Можете да работите на една од следните позиции :

  • Housekeeper/Food Runner – 12$/ час
  • Dishwasher, Grounds, Housekeeper -12$/ час

Погледнете повеќе за Atlantic Inn на следниов линк : http://www.atlanticinn.com/

Не ја пропуштајте можноста да поминете незаборавно Summer Work and Travel лето! Работете, заработете и уживајте во прекрасниот Block Island – потврдено од многу наши студенти коишто се одлучија токму таму да ги поминат своите лета неколку години по ред.

Повеќе за магијата на Block Island, погледнете на :

http://www.blockislandinfo.com/

http://www.blockisland.com/

http://www.blockislandchamber.com/

За детали ве очекуваме на 02 3110 065 и obrazovanie@kontext.mk !