McDonald’s Germany

McDonald’s Germany

Голем број студенти се одлучуваат за студентска работа во McDonald’s Germany. Одличен работодавач кој строго ги почитува правата на сите вработени вклучувајки ги и сезонски вработените студенти. Јасно дефинираните правила и строго поставените стандарди ја олеснуваат работата во McDonald’s Germany дури и за студентите кои доаѓаат од странство.

Студенти и McDonald’s Germany се перфектна комбинација, долгогодишно искуство покажува дека најмногу задоволни студенти се баш од таа комбинација.

Повеќе за McDonald’s Germany

Името и Логото на McDonald’s се едни од најпрепознатливите симболи во светот. McDonald’s е синоним за квалитетна брза храна и системска гастрономија.

Најголемиот McDonald’s ресторан во Германија e на Франкфуртскиот аеродром – Терминал 2, а тамошното McCafe е најголемо во Европа.

Само во германија постојат 1480 ресторани со преку 60.000 вработени. Во текот на летниот период огромен број студенти од цел свет работат во McDonald’s.

Сместување

Постојат работодавачи кои нудат сместување и/или храна и трошоците ги одбиваат од Вашата плата. Најчесто со други студенти делите соба или стан. Тоа е најдобрата варијанта. Доколку работодавачот не Ви нуди сместување, тогаш таа обврска е на студентот нормално со помош на тимот на Контекст.

Заедно со вас бараме сместување кое во лето 2019 беше во просек 350 еур за кревет во три или четирикреветна соба.

Плата

Работен саат, минимално е 10.33 еур бруто (важи од 01.01.2021 година), за истата плата работат и Германци. Најчесто платата се исплатува на крајот од месецот и за таа цел треба пред поаѓање да понесете доволно средства за првиот месец.

Внимание! Во дозволата за работа од ZAV најчесто е наведена бруто платата. Вие како студенти имате олеснувања при пресметката на нето плата т.е. плаќате само одредени даноци, убаво е да си студент. За повеќе информации, со секоја добиена понуда за позиција се договарате КОНТЕКСТ.

Локации на ресторани на McDonald’s кои имаат потреба од сезонско вработување на студенти и со кои Контекст има соработка има во цела Германија, ќе наведеме само дел од поголемите градови Минхен, Берлин, Келн, Бон, Хамбург, Либек, Нирнберг, Штудгарт … и многу други. Нормално не можеме секогаш да ги исполниме желбите на сите студенти.

За таа цел, со секоја добиена понуда за работна позиција, разговарајте со Контекст за сите детали може на Инстаграм и Фејсбук. 

МОЖНОСТ ДА НЕ ОЦЕНИТЕ, СТИСНЕТЕ 5 ЗВЕЗДИ


СО ПОЧИТ, КОНТЕКСТ

Митрополит Теодосиј Гологанов 28, лок.4
1000 Скопје
02 / 3 223 579,  078 274 420