SSP Deutschland

SSP Deutschland

SSP Deutschland компанија формирана 2006 година во Германија како член на интернационалната SSP Group (select service Partner) која има 50 годишно искуство и преку 39.000 вработени. Брендирана во Германија под името Food Travel Experts. Огромна компанија во областа на системска гастрономија за оние што патуваат. Во светски рамки ги има насекаде, 125 аеродроми и 271 Железнички станици. Во Германија работат под концесии или франшизи на Аеродроми, Железнички станици и Аутобан. Нудат голем број работни места за студентска работа во Германија.

Локации на SSP Deutschland

Застапена на секоја поважна локација за патување во Германија, подолу се само дел од локациите … се зголемуваат секојдневно.

Железнички станици:

Есен, Берлин, Франкфурт, Хамбург, Келн, Штудгарт, Хановер, Лајпциг, Дрезден, Бремен, Улм, Бохум.

Аеродроми:

Бремен, Дизелдорф, Франкфурт,

SSP Deutschland локации Autobahn

49 Локации низ цела Германија

Само дел од брендовите кои работат на локациите:

Roland, Burger King, Starbucks, Segafredo, Pizza Hut, Serways, Stop&Shop

Сместување

Постојат работодавачи кои нудат сместување и/или храна и трошоците ги одбиваат од Вашата плата. Најчесто со други студенти делите соба или стан. Тоа е најдобрата варијанта. Доколку работодавачот не Ви нуди сместување, тогаш таа обврска е на студентот нормално со помош на тимот на Контекст.

Заедно со вас бараме сместување кое во лето 2019 беше во просек 350 еур за кревет во три или четирикреветна соба.

Плата

Работен саат, како и во цела Германиаја е  минимално е 9.35 еур (важи за 2020 година), за истата плата работат и Германци. Најчесто платата се исплатува на крајот од месецот и за таа цел треба пред поаѓање да понесете доволно средства за првиот месец.

Внимание! Во дозволата за работа од ZAV најчесто е наведена бруто платата. Вие како студенти имате олеснувања при пресметката на нето плата т.е. плаќате само одредени даноци, убаво е да си студент. За повеќе информации, со секоја добиена понуда за позиција се договарате КОНТЕКСТ може на Инстаграм и Фејсбук. 

МОЖНОСТ ДА НЕ ОЦЕНИТЕ, СТИСНЕТЕ 5 ЗВЕЗДИ


СО ПОЧИТ, КОНТЕКСТ

MITROPOLIT TEODOSIJ GOLOGANOV 26
1000 SKOPJE, MACEDONIA
00389 23 223 579