Бебиситер Австрија

Бебиситер Австрија

Програмата за бебиситер во Австрија е програма за културна размена којашто трае од 6-12 месеци. Кандидатите мора да бидат подготвени за живот во австриско семејство, да бидат флексибилни и ентузијастички настроени кон чувањето на деца, коешто е одговорна задача. Ау Паир во Австрија е програма наменета за млади девојки и момчиња коишто се одговорни и подготвени за предизвиците што овој тип на работа може да ги донесе, но и да бидат благодарни за придобивките коишто оваа програма ги носи со себе. Оваа програма е сосема поразлична од Студентска работа во Германија или WORK AND TRAVEL USA.

Времетраење на програмата: 6-12 месеци

Услови за учество на Бебиситер Австрија:

 • Возраст од 18-28 години (со наполнување на 28 години, на секој ау паир му престанува работната дозвола и не може да продолжи со програмата).
 • Искуство со деца
 • Солидни познавања на германскиот јазик (минимум 6 месеци изучување на германски јазик)
 • Завршено минимум средно училиште
 • Флексибилни, самостојни и позитивни
 • Возачка дозвола е предност
 • Чисто полициско досие
 • Одлична здравствена состојба

Рокови и заминување:

Се заминува во кој било период на годината , во зависност од потребите и барањата на семејството- домаќин.  Семејства од сите делови на Австрија бараат ау паир и морате да бидете флексибилни во врска со локацијата.

Придобивки од програмата Бебиситер Австрија

Колку повеќе деца чувате, толку поголем е месечниот џепарлак

 • Семејството покрива половина од трошоците за јазичниот курс ( задолжително е да посетувате месечен курс во првите 6 месеци од вашиот престој).
 • Сопствена соба, 3 оброци дневно, дури и кога сте слободни
 • Минимум 1 слободен ден неделно
 • 25 дена платен годишен одмор

Повелете секој работен ден, кај нас во Агенција Контекст која се наоѓа … Google  знае се, со претходно закажан термин или за сите детали може на Инстаграм и Фејсбук

МОЖНОСТ ДА НЕ ОЦЕНИТЕ, СТИСНЕТЕ 5 ЗВЕЗДИ


СО ПОЧИТ, КОНТЕКСТ

MITROPOLIT TEODOSIJ GOLOGANOV 26
1000 SKOPJE, MACEDONIA
00389 23 223 579