Kentucky Kingdom

Kentucky Kingdom

USA Work and Travel – лето 2019! За сите студенти со авантуристички дух, Контекст ве носи на работа во Kentucky Kingdom!

Kentucky Kingdom е воден забавен парк сместен на површина од 263 045 m2, во прекрасниот град Louisville, Kentucky. Паркот располага со многу забавни атракции за сите возрасти, а меѓу најинтересните се вбројува и Kentucky Kingdom ролеркостерот којшто е наградуван повеќе пати. Паркот е посетен од туристи од цела Америка и во него има забава и за деца и за возрасни.

Градот Louisville е одлично место за авантура. Во него може да се посети The Muhammad Ali Center, историскиот Churchill Downs, домот на Kentucky Derby, музејот Slugger Museum и други културни атракции. Покрај тоа, градот е на мала оддалеченост од пештерата и националниот парк Mammoth Cave National Park како и Hodgenville, родното место на Abraham Lincoln.

Изберете го Kentucky Kingdom за вашето work and travel лето и работете на следната работа позиција:

  • Food and Beverage Team Member

Саатницата е 10 $/час со обезбедено сместување од 100$ неделно.

Повеќе информации за овој забавен и воден парк, погледнете на следниот линк: https://www.kentuckykingdom.com/

За детали ве очекуваме на 02 3110 065  и obrazovanie@kontext.mk !