Block Island, RI позиции

Block Island

Доколку сакате летото да го поминете на плажа, да искусите дел од американската култура и убавина, а воедно и да имате шанса да работите во американско опкружување, феноменалниот  Block Island е вистинското решение за Вас. Како дел од сојузната американска држава Rhode Island, овој мал остров денес претставува скапоцен камен на природната и тивка убавина. Првпат откриен во 1524 година од страна на Французите, подоцна од Холанѓаните во 1614, конечно е населен во 1661 од страна на Англичаните. Домородци од племето Нарагансет биле жители на островот пред Англичаните и тие го нарекувале Островот на малиот Бог. Денес Block Island претставува голема туристичка атракција на источниот брег и претставува дом на илјадници туристи секое лето, задржувајќи го шармот на историски моменти, мирот и бегството од секојдневието.

Аплицирајте за следните позиции:

 • Atlantic Inn – Housekeeper; Front Desk; Dishwasher; Dishwasher/Grounds
  • Salary:10.5 $ / hour
  • Accommodation; 125 $ per week / 2 meals per day when restaurant is open
 • Aldo’s Bakery – Counter help/Cook
  • Salary : 10.50$ per hour (Counter Help); 11$ per hour (Cook)
  • Accommodation: 125$ per week
 • Building Blocks / BITS – Retail/Inventory
  • Salary : 10.5$ /hour  Completion Bonus of 150$
  • Accomodation:75$ per week
 • Block Island Grocery – Clerk/Deli/Stock/Produce;
  • Salary : 10.5$ /hour
  • Accommodation:100$ per week
 • The Ice Cream Place – Ice Cream Scooper/Server
  • Salary : 10.5$ /hour
  • Accommodation: free
 • Block Island Reservations – Housekeeper; Front Desk
  • Salary : 10.5$ / hour
  • Accommodation : 100$ per week
 • Champlin’s Resort – Housekeeper; Cook; Cashier
  • Salary : 10.5$ / hour
  • Accommodation: 75 $ per week
 • Island Moped – Front Desk Moped; Bike and moped Demonstration
  • Salary : 10.5$ / hour
  • Accommodation : 100 $ per week
 • National Hotel – Hostess/Waitress; Hostess; Lobby Attendant
  • Salary: 3.89$ per hour +tips (Hostess/Waitress); 11$ / hour (Hostess; Lobby Attendant)
  • Accommodation: 85 $ / week
 • Oar Restaurant – Cashier / Host; Dishwasher; Cook
  • Salary: 10.5$ / hour
  • Accommodation: 85 $ per week
 • Springhouse – Housekeeper/Busser; Housekeeper/Laundry
  • Salary : 11 $ / hour
  • Accommodation :  95 $ / week
 • Block Island Resorts: Housekeeper; Breakfast Cook; Dishwasher; Flaming Café; Breakfast Server; Front Desk
  • Salary : 10.5$ per hour(Housekeeper; Breakfast Cook; Dishwasher); 10$ per hour +tips (Flaming Café) 10$ per hour +tips (Breakfast Server); 12$ per hour (Front Desk)
  • Accommodation: 85 $ per week
 • Harbor Grill: Dishwasher; Host;
  • Salary: 10.5$ per hour
  • Accommodation: 150 $ per week
 • Old Post Office Bagel Shop: Counter Server; Baker
  • Salary : 9.60$ per hour + tips / hour  (Counter Server); 13$ per hour +tips/hour (Baker)
  • Accommodation: 135 $ per week
 • Naragansett Inn: Diswasher; Housekeeper
  • Salary : 10.5$ per hour
  • Accommodation; 85 $ per week
 • Rose Farm Inn: Housekeeping/Breakfast Server/Laundry
  • Salary : 10.5$ per hour
  • Accommodation; 75 $ per week

За детали ве очекуваме на 02 3110 065 и obrazovanie@kontext.mk !