Estes Park Colorado

Estes Park-Colorado

Estes Park е град во северниот дел на Колорадо. Тoj е познат како база за националниот парк Rocky Mountain, дом на диви животни, вклучувајќи елени и мечки, бујна вегетација, врвови, шуми. Во близина се пустинските области на Рузвелт Националната шума. Естес парк е метафора за воздушен трамвај кој го поврзува градот со врвот на Prospect Mountain со неверојатен поглед низ долината.

Estes Park, Колорадо е камп за неверојатни авантури во Националниот парк Rocky Mountain и е одлично место за планинско бегство. Истражувајќи го паркот, ќе се судрите со вистински диви животни. Без разлика на сезоната, Естес Парк постојано изобилува со настани и располага со одлично сместување и активности за да создаде совршено бегство од секојдневниот живот.

Со величествени врвови, флора и фауна, најневеројатните отворени авантури на планетата, не е ни чудо што Rocky е еден од омилените паркови на нацијата.

Во Националниот парк Rocky Mountain, секој авантурист останува зафатен во текот на годината во текот на цела година. Отворен 365 дена во годината, постојат активности и спортови во текот на летото , есен и зимата како и во пролетната сезона.

Уникатните и разновидни пејзажи на Estes Park нудат забава и уживање.

За сите студенти што сакате да бидете дел од оваа магија и да уживате во сите поволности што ги нуди Estes Park, а во исто време да имате супер работна позиција со солидна плата, Контекст ви овозможува летна работа во една од следните копмании. Работете како Server, Host, Busser со обезбедено сместување:

Lonigan’s – Server; Host; Busser; Kitchen Help

  • Salary: 7.18 $+tips per hour (Server) 9$ per hour + tips (Host, Busser); 11$ per hour (Kitchen Help)
  • Accommodation : $375-450/month

Himalayan Curry & Kebob – Server; Host; Busser; Kitchen Help

  • Salary: 9.30 $+tips per hour (Server); 10.30$ per hour + tips (Busser, Host, Expo);
  • Accommodation : $112.50/week

Flavor of the Rockiest – Ice Cream Server;

  • Salary: 12.32$ per hour
  • Accommodation : $112.50/week

Wildrose Food & Spirits Co – Server; Host; Busser; 

  • Salary: 9.30 $+tips per hour (Server) 10.30$ per hour + tips (Host, Busser);
  • Accommodation : $112.50/week

За детали ве очекуваме на 02 3110 065 и obrazovanie@kontext.mk !