Mission Point resort Mackinac Island Michigan

На фантастичниот Mackinac Island ,Michigan , во прекрасно опкружување лежи неверојатниот Mission Point resort – дом на околу 300 вработени од ширум светот. Резортот располага со 4 ресторани и  голем број на гостински соби коишто Mission Point Resort го прават фантастично место за поминување на летото. Погледнете ги фантастичните убавини на резортот на следниов линк : http://www.missionpoint.com  Освен работното секојдневие, овој работодавач организира друштвени настани и собири за вработените.

  • Сместувањето чини 110 $ неделно, со вклучени 3 оброци дневно и Интернет. Студентите ќе можат да работат на една од следните позиции:
Dining Room Attendant (DRA) $4.25+tips ($8.90)/hour
Banquets $4.25+tips ($8.90)/hour
Laundry $9.25 / hour
Public Areas-Housekeeper $9.25 / hour
Boxwood Clerk $9.00 /hour
Dishwasher $9.25 /hour
Host $8.90 /hour
Housekeeper $9.00 /hour
Bellstand/Dockporter $9.00+tips/hour
Houseman $9.25 /hour
Cafeteria $9.00 /hour

Mackinac Island се наоѓа на езерото Huron во сојузната држава Michigan и важи за голема туристичка атракција на големите езера. Поголемиот дел од островот бил подложен на историска презервација и реставрација и денес е национално историско обележје на Америка. Островот располага со голем број на хотели, продавници и ресторани и е домаќин на голем број на културни настани. Интересен факт за Mackinac Island е што моторните возила на него се забранети и движењето се одвива со велосипеди и кочии со коњи. Токму на Mackinac Island е снимен филмот “Somewhere in time” (1980).  За убавините на островот, погледнете повеќе информации на:

http://www.mackinacisland.org/

http://www.mackinac.com/

За детали ве очекуваме на 02 3110 065 и obrazovanie@kontext.mk !