George’s Candies, Ocean City, NJ

Ocean City, NJ е светски познато крајбрежно туристичко место и област за семејни одмори, лоцирано во срцето на сојузната американска држава New Jersey.  Секоја година привлекува огромен број на туристи со своите прекрасни плажи и залив, долго шеталиште покрај брегот на Атлантикот, 2 забавни парка, воден парк, ресторани и продвници.

George’s Candies е една од многуте продавници во овој прекрасен град. Позната е по најдобрите макаронс од кокос и домашен сладолед.

Работодавачот нуди одлична  и забавна работа за Ј1 студентите, исполнета со многу комуникација со американски и странски туристи. Локациски погодно, Ocean City се наоѓа на еден час од Филаделфија, 2.5 часа од Њујорк и 3.5 часа од Вашингтон. Студентите обожаваат да работат за овој работодавач токму поради забавната атмосфера, близината на плажата и вкусните производи за продажба.

Оваа година, работодавачот ги нуди следните работни позиции за македонските студенти:

  • Retail Cashier – плата од $на час
  • Sales Clerk – плата од $8.38 на час

Повеќе информации за работодавачот и локацијата погледнете на следните линкови:

http://www.georgescandies.com/

http://www.ocnj.us/

За детали ве очекуваме на 02 3110 065 и obrazovanie@kontext.mk !